In het logehuis van de Apeldoornse loges hebben vier loges hun thuis. Het is een historisch gebouw met een bijzonder interieur. De binnenhuisarchitectuur van het gebouw maakt ons logehuis geschikt voor de rituele bijeenkomsten.

De drie loges voor mannen en de loge voor vrouwen gebruiken één gebouw voor hun logeavonden. Op maandag loge “De Veluwe“, op dinsdag loge “Liefde en Trouw”, op woensdag loge “De Gulden Regel” en op donderdag loge “Via Lucis” (voor vrouwen).

De overeenkomsten tussen de loges zijn groot, doordat ze passen in eenzelfde overkoepelende organisatie. Terwijl de vrouwenloge – uiteraard – een eigen werkwijze hanteert, die overigens voor vrijmetselaars ook de nodige herkenning biedt.

Iedere loge bestaat uit een andere groep leden, die samen de loge maken en dus ook de eigen sfeer in elke loge. De website van elke loge geeft een goed beeld van het profiel van elke loge afzonderlijk. Om een goede keuze te maken tussen de drie mannenloges raden wij belangstellenden aan een kijkje te nemen bij alle drie de loges.

De vier loges hebben een internetportal met links naar de vier websites.