Ken U zelve

Verbinding.  Wie heeft het tegenwoordig niet over dit onderwerp. Wij vinden het belangrijk dat we in verbinding staan met ons zelf en met die ander. Juist door die ander te kennen, leren we ons zelf kennen. Of het nu oude filosofen zijn of moderne (ook wij Vrijmetselaren hebben onze voorkeuren) of het de Linda, Happinez of de Jan is, iedereen gaat voor Verbinding.

En hoe hebben we tot nu toe geleefd om die verbinding te bereiken?  Juist, het liefst haastig, anoniem, op afstand, via sociale media en druk, druk, druk. Nu, in deze coronatijd, worden we teruggeworpen op onszelf. Wij moeten de verbinding met onszelf en onze naasten opnieuw uitvinden. Het blijkt dat we aan veel mooie dingen zijn voorbij gelopen en dat we zaken niet meer als zodanig herkennen. We moeten weer leren wat aandacht, liefde en trouw is.

Zijn we vervreemd van onszelf en onze oorsprong? Het is een vraag die een ieder voor zichzelf zal moeten beantwoorden. Duidelijk is wel dat het “Ken U zelve” een bredere uitstraling krijgt dan alleen voor Vrijmetselaren.

Gerrit Voors / Loge Liefde en Trouw / Apeldoorn

Laat een reactie achter